Prajitura cu miere si gris

de Lavinia in Prajituri, 31 Dec 2012 | 8665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 linguri mari de miere
  • 11 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 3 lingurite rase de bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 100 g gris
  • 200 g unt 82% grasime
  • 70 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si gris:

Se amesteca untul cu zaharul, ouale mierea, laptele si bicarbonatul si se pun pe baie de aburi aprox. 10 min pana devine ca o spuma. Cat este calda se adaugam faina si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi pe dosul tavii (cu mare atentie si rabdare :D)

Se coc foile pana se auresc deasupra(vezi foto mai jos)

Pentru crema se pune laptele la fiert cu grisul amestecand continuu pana se ingroasa.Mixam untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat si adaugam treptat din crema de gris racita.

Asamblare: foaie/1/2 din crema/foaie/gem/foaie/cealalta jumatate din crema si foaie.

Se da prajitura la loc racoros si umed peste noapte!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Lavinia 1

01.01.2013, 09:25

multumesc

Rocsi 1

01.01.2013, 12:00

O bunatate de prajitura

Lavinia 1

01.01.2013, 14:57

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Albinita"